Kaarniemen toimintakeskuksen alueella on useita rakennuksia erilaisia kohderyhmiä varten.

Saunarakennus. (B)

Rakennus sijaitsee alueen vasemmassa reunassa. Saunarakennuksen molemmissa päissä on suuri sauna, pesu- ja pukuhuone, sekä tilava wc. Pesuhuoneissa on molemmissa kaksi suihkua. Molemmat wc:t ovat mitoitettu myös inva-käyttöä varten. Keskellä rakennusta on takkatupa, jonka yhteydessä on myös pieni hyvin varustettu keittiö. Takkatupaan mahtuu kerralla istumaan max noin 30 henkilöä. Tosin huhu kertoo, että siellä on kerran kahvitettu 50 hengen ryhmä kerralla. Takkatuvasta menee raput yläkertaan, jossa on kaksi pientä ja yksi suurempi huone. Huoneet on tarkoitettu majoitus ja opetuskäyttöön. Huoneissa ei ole sänkyjä, majoittuminen tapahtuu patjojen päällä lattialla.
Saunarakennuksessa saa rakennusmääräysten mukaan nukkua 10 henkeä kerralla.

Huoltorakennus. (A)

Rakennus sijaitsee melko keskellä aluetta. Sen toisessa päässä on ns. tekninen tila, toisessa päässä on keittiö jonka yhteydessä tilaa oleskelua ja ruokailua varten. Keskellä rakennusta, sen molemmin puolin, on suihkut, wc:t ja pukeutumistilat. Keittiön päädyssä on myös iso terassi, jossa on mukava kauniina kesäpäivänä istahtaa. Rakennuksen tarkoitus on palvella päiväkävijöitä, karavaanareita ja mahdollisia muita alueella majoittuvia. Sen päässä on myös kemiallisten vessojen tyhjennyshuone karavaanareille. Rakennus on karavaanareiden ja osakasseurakuntien jäsenten päiväkäytössä myös leirien aikana.

Majoitusmökit

Alueelle on rakennettu 6 kappaletta majoituskäyttöön tarkoitettuja mökkejä. Niistä kolmea voidaan tällä hetkellä käyttää myös talvella. Mökeissä on sähkölämmitys ja valaistus. Ne ovat pinta-alaltaan noin 25- 30 neliötä parvi mukaan luettuna. Mökissä nro 1 on kolme kerrossänkyä alhaalla, mökeissä 2-5 on neljä kerrossänkyä alhaalla. Kaikissa mökeissä on sänkyjen lisäksi parvi. Mökki nro 6 on sisustettu vähän eri tavalla, siinä on kaksi kerros- ja kaksi tavallista sänkyä alhaalla. Nro 6 on avarampi sisätiloiltaan kuin muut, näin ollen sitä on helppo käyttää esim, pienryhmän kokoontumistilana tai suuremmankin ryhmän opetustilana. Jokaisessa mökissä voi majoittaa 10 henkilöä.

Majoituskapasiteetti

Maksimissaan näissä rakennuksissa yhteensä 70 – 82 henkilöä kerralla, laskutavasta riippuen. Lisäksi voi tietysti tuoda telttoja ja asuntovaunuja jos tarvetta on.

Karavaanarit

Heitä varten on rakennettu alueen oikeaan reunaan 10 kappaletta sähköpaikkoja ja lisäksi on useita asuntovaunulle tai autolle luontevasti sopivia paikkoja, joissa ei ole sähkötolppaa ihan vieressä. Alueelle on mahdollista lunastaa myös vuosi- ja kausipaikkoja. Huoltorakennuksessa on myös kemialllisen wc:n tyhjennyshuone.

Grillikota

Yhteisessä käytössä oleva kota on huoltorakennuksen oikealla puolella.

Nuotio

Huoltorakennuksen ja pikkusaunan kohdalla merenrannassa on nuotiopaikat. Ne ovat ainoat paikat alueella, joissa saa pitää avotulta.

Uimaranta

Nuotiokallion kohdalla keskellä aluetta on alueen oma uimaranta. Saunarakennuksesta vasemmalla on kaupungin omistuksessa oleva ranta, jota voi myös käyttää. Pohja on aika kivinen, joten muista varoa varpaitasi jos menet sinne uimaan.

Kesäkeittiö

Kesäaikaa varten, kun suuria ruokamääriä tarvitaan, on pihalla käytettävissä ns. kesäkeittiö.
Se sijaitsee teltassa ja siellä on 2 kpl tehokasta rengaspoltinta, suuri paistinpannu ja grilli. Laitteet ovat kaasukäyttöisiä.
Teltan ulkopuolella on myös tiskipöytä, johon tulee kylmä ja kuuma vesi.

Vene

Alueella on myös käytetty vene, joka on yhteisessä käytössä.